Cmunda s masovou směsí

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

cmunda (bramborák):
10 středně velkých brambor
8 stroužků česneku
50 g hladké mouky
1 vejce
sůl
hrst majoránky
sádlo nebo olej na smažení
masová směs:
200 g uzeného masa
200 g vepřové plece
200 g kuřecích prsou (krůtí, králičí)
300 g kysaného zelí
50 g sušených hub předem namočených ve vodě
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl
pepř
sádlo (olej)
20 - 30 ml vody na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Cmunda: Z jemně nastrouhaných syrových brambor slijeme přebytečnou vodu. Přidáme utřený česnek, sůl, majoránku, mouku a vejce a vymícháme těsto. Na rozpáleném vymaštěném lívanečníku pečeme placičky, nejprve z jedné a potom z druhé strany. Pokud nemáte lívanečník, pečeme na pánvi velkou placku.

  2. Masová směs: Na kastrol dáme rozpálit sádlo a osmažíme do světle zlatova cibuli. Na ni přidáme na kostičky nakrájené všechno maso a osmahneme 3-4 minuty, osolíme, opepříme, přidáme pokrájené zelí, vymačkané houby, utřený česnek, podlijeme vodou a dusíme do měkka 30-40 minut, až se vydusí všechna voda.

  3. Na talíř poklademe do vějířku bramboráčky a uprostřed dáme masovou směs.

  4. Pokud pečeme velké placky, do poloviny placky vložíme směs a překlopíme druhou polovinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!