Fazole s mletým masem a kapustou

Recepty, Luštěniny

Suroviny

300 g červených fazolí
150 g dlouhozrnné rýže
200 g směsi hub
300 g mletého vepřového masa z plece
300 g růžičkové kapusty
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
3 stroužky česneku
sůl
saturejka
mletý pepř
mletá paprika
snítka čerstvého koriandru
500 ml zeleninového vývaru či vody

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočíme fazole do vody a druhý den je uvaříme do měkka s přidanou saturejkou, nesolíme. V papiňáku se vaří 25-30 minut.

  2. V kastrolu rozpálíme olej, osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme nakrájený česnek, papriku, pepř, mleté maso, nakrájené houby na plátky, nakrájené kapustičky na 1/2, vše promícháme a krátce osmahneme 2-3 minuty. Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme propláchnutou rýži a dusíme pod pokličkou do měkka 20-25 minut, podle typu rýže. Nakonec přidáme uvařené fazole a ještě krátce povaříme 5 minut. Koriandr nasekáme na drobno a posypeme hotovou směs.

  3. Podáváme s chlebem či celozrnným pečivem.

  4. Pokud chcete hodně ostré, je možno přidat špetku čili.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!