Kuřecí koláč (Chicken pie)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Masová směs:
500 g kuřecího masa bez kosti
2 velké cibule (jedna do směsi a druhá nahoru na směs)
3 stroužky česneku
lečo - 1 sklenice
olivový olej
tymián
grilovací koření
sůl
pepř
1 zakysaná smetana
200 g sýru typu eidam
Těsto:
250 - 300 g hladké mouky
170 g másla
90 ml vody
sůl
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:Do mouky rozkrájíme na drobné kousky máslo, rozklepneme vejce, přilijeme vodu a osolíme. Zpracujeme v pružné těsto, které necháme alespoň hodinu odležet v lednici.

  2. Náplň: Na olivovém oleji orestujeme nahrubo nakrájený česnek a cibuli. Až zesklovatí, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, které jsme předtím osolili, opepřili a posypali tymiánem a grilovacím kořením. Až je maso téměř hotové, přidáme směs sterilované zeleniny (já použila domáci, něco jako na lečo) a necháme dojít. Směs necháme vychladnout.

  3. Další postup: Po vychlazení z těsta odkrojíme asi jednu čtvrtinu. Zbylé tři čtvrtiny vyválíme na kulatý plát dostatečně velký na to, abychom jím vyložily dortovou formu včetně stěn. Do formy vyložené těstem nasypeme masovou směs. Na ni naskládáme nakrájená kolečka cibule, potřeme osolenou a opepřenou zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Rozválíme zbylou čtvrtinu těsta na kulatý plát tak, aby zakryl dortovou formu, a okraje obou těst stlačíme k sobě.

  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 - 35 minut do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!