Kuřecí játra se slaninou, pórkem a jablky

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
150 g anglické slaniny v celku
2 jablka
1 pórek
150 ml bílého vína
čerstvé oregano
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Slaninu nakrájíme na menší kostky, pórek na kolečka.

  2. V pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme slaninu, krátce osmahneme a vložíme játra. Prudce je orestujeme, přidáme pórek, oregano, podlijeme vínem a dusíme za občasného promíchání doměkka. Jablka nakrájíme na menší kousky a krátce před koncem přidáme k játrům. Měla by zůstat pevná, nerozvařená. Ochutíme solí a pepřem.

  3. Jako přílohu jsem zvolila polentu, kterou jsem zjemnila smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!