Závin s jablečno-tvarůžkovou náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g listového těsta
200 g Olomouckých tvarůžků
50 ml pomerančové šťávy
2 lžíce sušených brusinek
3 lžíce slunečnicových semínek
6 lžic strouhanky z dětských piškotů
6 středně velkých jablek
1 sáček skořicového cukru
2 cm silný plátek másla
hladká mouka na posypání pracovní desky

Postup přípravy receptu

  1. Brusinky namočíme alespoň na hodinu do pomerančové šťávy, pak je scedíme a nakrájíme nadrobno.

  2. Semínka dáme na 2 minuty opražit na suché pánvi. Pokud mají jablka hezkou slupku, nastrouháme je i s ní na hrubých slzičkách a přebytečnou šťávu odstraníme.

  3. Tvarůžky nastrouháme na hrubých slzičkách, promícháme s jablky, brusinkami, semínky a skořicovým cukrem. Směs rozdělíme na 3 díly.

  4. Pracovní plochu posypeme moukou, těsto rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme obdélníkový plát. Každý plát posypeme 2 lžícemi piškotové strouhanky a rozprostřeme jablečnou směs.

  5. Boční strany naplněných plátů malinko přehneme dovnitř a z delší strany zavineme do závinů. Záviny dáme na plech s pečícím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme cca 35 minut.

  6. Mezitím v kastrůlku rozpustíme máslo kterým potřeme upečené a z trouby vytažené záviny. Po vystydnutí nakrájíme na porce a posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!