Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka)

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g drůbežích jater
1-2 dl červeného vína
1 lžíce rybízové zavařeniny (brusinkového kompotu)
1 dl pasírovaných rajčat, protlaku, eventuálně nepříliš sladkého kečupu
1 větší cibule
olej nebo sádlo
celý pepř, nové koření, bobkový list, eventuálně jalovec

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme a očistíme. Nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme játra a zprudka je opečeme. Zalijeme protlakem, vínem, přidáme zavařeninu a koření. Krátce podusíme a nakonec osolíme.

  2. Ani ne za půl hodinky jsme hotoví a játra můžeme podávat s bramborovou kaší, šťouchanými brambory, možná vymyslíte i další vhodnou přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!