Králík na medu se zelím

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Na králíka:
králík
palička česneku
100 ml oleje
100 ml vína
3 pl medu
sůl
2 kl koření na králíka
voda na podlití
Na zelí:
hlávka zelí
2 cibule
50-100 g špeku
3 pl cukru
sůl
ocet
mouka
300 ml vody
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Králíka si naporcujeme, osolíme a vložíme do pekáče. Česnek očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme ke králíkovi. Olej, víno, koření a med smícháme a nalejeme na porce králíka. Pečeme na 200°C pod polkicí 40 minut, odekryté 10 minut. Podléváme vodou dle potřeby. Po dobu pečení poléváme maso výpekem.

  2. Zelí si umyjeme, nakrájíme, osolíme, rukama pomačkáme a dáme stranou. Špek si nakrájíme na malé kostičky a dáme do hrnce a necháme rozpustit, cibule očistíme, nakrájíme na malé kostičky a přidáme ke špeku. Orestujeme a přidáme cukr, necháme zkaramelizovat, přisypeme nachystané zelí, promícháme a pod poklicí dusíme 20 minut. Vodu smícháme s moukou, přilejeme k zelí a dalších 20 minut vaříme. Podle chuti dosolíme a přidáme ocet(2pl).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!