Kuřecí čtvrtky s omáčkou Sambal Manis a zeleninkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kuřecích čtvrtek
0,5 l zeleninového vývaru
5 žampionů
1 menší pórek
1 cibule
1 mrkev
6 plátků Uheráku(kvalitního salámu na způsob Uheráku nebo Uherák)
1/2 celeru
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
kari koření
sůl
pasta Sambal Manis sladko pálivá
staročeské koření
Rama Coulinesse

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme si troubu na 190°C. Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme. Oloupeme cibuli, rozpůlíme a jednu půlku nakrájíme na 6 silných plátků. Pod kůži dáme kolečko salámu a plátek cibule. Čtvrtky posypeme ze všech stran staročeským kořením a položíme na plech politý trochou ramy coulinesse.

  2. Zbylou cibuli, celer, papriky nakrájíme na velké kostky. Mrkev a pórek na silnější kolečka. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Vše přidáme k masu a zalijeme zeleninovým vývarem. Dáme do trouby péct zhruba na hodinu.

  3. Poté maso vyndáme z plechu, zeleninku scedíme přes sítko, dáme do misky a přikryjeme alobalem, aby nevystydlo. Šťávu nalijeme do kastrůlku, popřípadě přidáme ještě vodu pro větší množství. Trochu osolíme, přidáme trošku kari a pastu Sambal Manis (já dala půl lžičky a stačilo). Povaříme 5 minut a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě nebo solamylem a podáváme s masem a zeleninkou. Jako přílohu jsme měli brambory vařené v celerové vodě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!