Úhoř po italsku

Recepty, Ryby

Suroviny

úhoř
2 cibule
80 g oleje
200 g čerstvé houby nebo naložené houby
1 dcl bílého vína
malý rajčatový protlak
sůl
pepř
petrželka
cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Staženého úhoře naporcujeme na 3cm kousky, osolíme, opepříme a opečeme v rozpáleném oleji.

  2. Opečeného úhoře vyjmeme a uložíme v teple.

  3. Na oleji po opékání úhoře osmažíme najemno nakrájenou cibuli a houby. Měkké houby podlijeme vínem, přidáme rajčatový protlak. Vložíme úhoře a zvolna dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Podle nutnosti podléváme vínem. Podáváme s vařeným bramborem ozdobeným sekanou petrželkou či natí cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!