Guláš staré rančerky

Recepty, Luštěniny

Suroviny

300 g bílých fazolí (nebo 2 scezené plechovky)
1 kg uzených žeber
1 velká cibule
2 PL sádla
1 PL sladké papriky
2 pl hladké mouky
5 PL kečupu nebo rajčatový protlak
4 stroužky česneku
250 - 300 ml vývaru z uzených žeber
sůl
pepř
bobkový list
feferonka (nemusí být)
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Fazole uvařit s bobk. listem doměkka.

  2. V tlakáči uvařit žebra, po vystydnutí z nich obrat maso.

  3. V kastrolu na sádle orestovat cibuli pokrájenou na kolečka, v tom zarestovat mouku a vymíchat jíšku, vmíchat papriku, zalít vývarem ze žeber. Povařit (omáčka musí být hustší), přidat uvařené fazole, kečup nebo protlak, utřený česnek, sůl, pepř, feferonku, případně dochutit dle své chuti. Krátce provařit.

  4. Posypat pažitkou a podávat s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!