Kuřecí čtvrtky plněné olivami a sušenými rajčaty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí čtvrtky
1 červená cibule
10 zelených oliv
10 černých oliv
5 sušených rajčat v olivovém oleji
1 PL čerstvé petrželky
20 g plátkových mandlí
2 stroužky česneku
2 PL rajčatového protlaku
2 PL olivového oleje
200 ml suchého červeného vína
1 PL másla
sůl
čerstvě mletý pepř",

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, olivy, pertželku a sušená rajčata nakrájíme najemno. Mandle nasekáme nahrubo, česnek utřeme.

  2. Všechno dáme do mísy a promícháme s rajčatovým protlakem a olejem. Osolíme a opepříme.

  3. Opláchnuté kuřecí čtvrtky osušíme. Nožem opatrně zajedeme mezi kůži a maso a vytvoříme kapsu. Kůži zvadneme a kapsu naplníme směsí.

  4. Naplněné čtvrtky dáme do pekáče, potřeme je máslem, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C zhruba 40 až 50 min. záleží na troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!