Kuře s houbami na pomerančích

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
2 cibule
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce hladké mouky
300 ml drůbežího vývaru (kostka)
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
šťáva ze 2 pomerančů
150 ml sherry nebo jiného dezertního vína
1 lžíce worchestrové omáčky
300 g žampionů
2 lžíce nasekané petrželky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme nakrájenou cibuli a opékáme dozlatova. Přesuneme ji na talíř. Stehna poprášíme moukou, do hrnce vlijeme zbytek oleje a maso na něm ze všech stran opečeme.

  2. Maso zalejeme prihřátým vývarem, přidáme osmaženou cibuli i se šťávou, kterou pustila, pomerančovou kůru a šťávu, sherry a worchester, osolíme, opepříme. Vše přivedeme k varu, pak oheň zmírníme a dusime 30-40 minut, až je maso měkké.

  3. Žampiony pokrájené na tenčí plátky přidáme k masu, opatrně promícháme a společně ještě krátce podusíme. Případně dosolíme, dopepříme. Nakonec vsypeme do hrnce nasekanou petrželku. Vhodná příloha rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!