Kuře pečené na jablkách a mrkvi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuře
brambory
mrkev
jablko
česnek
cibule
olivový olej
tymián
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, česnek, jablka a cibuli nakrájíme na hrubo a orestujeme na tuku a směs vložíme do pekáče.

  2. Z olivového oleje, tymiánu, soli, papriky, česneku připravte marinádu.

  3. Kuře opláchněte, vložte na jablka s mrkví a potřete marinádou.

  4. Dejte péct do trouby na 180°. Když je kuře tak napůl hotové, přidejte brambory, osolte, popř. potřete marinádou. Kuře během pečení potírejte.

  5. Když je kuře a brambory hotové, tak vyndejte, šťávu vyrestujte na tuk, zaprašte hladkou moukou a dochuťte solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!