Voňavé jablečné mlsání

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 oloupaných a nahrubo nastrouhaných velkých jablek
1 svitek skořice
3 lžíce rozinek
3 lžíce sušených brusinek
3 lžíce pokrájených sušených švetsek
citronová šťáva z 1/2 citronu
1/2 hrnku vody
2/3 hrnku třtinového cukru
2 lžíce vanilkového pudinku
400 g kysané smetana

Postup přípravy receptu

  1. K jablkům přidáme cukr a pudink rozmíchaný s vodou a citronovou šťávou. Přisypeme sušené ovoce a spolu s celou skořicí směs zvolna vaříme asi 10 minut do mírného zhoustnutí.

  2. Nalijeme do výše jedné třetiny připravených skleniček (misek) a vychladíme. Na závěr přidáme neochucenou zakysanou smetanu (směs je hodně sladká) a dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!