Kuře pečené na dvojím celeru

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3-4 kuřecí čtvrtky
1/2 menšího celeru
malá sklenice sterilovaného celeru (330 g)
velká cibule
máslo (nešetříme)
koření na kuře jsem smíchala:
sladká paprika
mletý pepř¨
mletý kmín
špetka kajenského pepře
špetka zázvoru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso můžeme nechat vcelku, ale já jsem ho v kloubu rozdělila na menší kousky. Každý potřeme připraveným kořením.

  2. Do pekáčku dáme nakrájený celer a cibuli na kousky. Komu nevadí lehce sladkokyselá chuť, dá celer ze sklenice i s nálevem, jinak ho scedí.

  3. Poklademe masem a plátky másla. Podlijeme lehce vodou, přikryjeme a pečeme na 190 stupňů cca 35-40 minut. Poté odklopíme a dopečeme dozlatova a do měkka.

  4. Během pečení maso poléváme výpekem. Podáváme s různě upravenou bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!