Pomazánka s romadurem

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 romadur (nastrouhaný na hrubo)
4 jarní cibulky
1 pomazánkové máslo přírodní
100 g majonézy nebo zakysaná smetana
pepř mletý bílý
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Romadur nastrouháme do misky (stačí nastrouhat jen tvrdší povrch, zbytek rozmačkáme vidličkou).

  2. Přidáme pokrájenou bílou část z jarní (lahůdkové) cibulky, pomazánkové máslo (lze nahradit mascarpone), opepříme, mírně osolíme a promícháme. Dle potřeby vmícháme pár lžiček majonézy nebo tučné zakysané smetany.

  3. Pomazánku necháme v chladnu 30 minut proležet a poté mažeme na čerstvé pečivo. Po namazání posypeme pokrájenou zelenou natí z cibulky a podáváme. Podáváme s vychlazeným mlékem nebo k pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!