Jednoduchá lososová pomazánka z lučiny

Recepty, Pomazánky

Suroviny

250 g lučiny (nebo Paloučku)
120 g uzeného lososa
sůl
pepř mletý
smetana ke šlehání dle potřeby
Na dozdobení dle chuti:
citron - slabé plátky
posekané bylinky - kopr, petrželka...
cibule - lahůdková nebo klasická

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si dáme lučinu (lze použít i Palouček), tu smícháme s uzeným lososem, solí a pepřem.

  2. Dle požadované hustoty přimícháváme smetanu a pokud chceme mít pomazánku nadýchanou, smetanu před vmícháním do pomazánky nejprve vyšleháme (téměř dotuha), což je mnohem lepší.

  3. Necháme v chladnu alespoň půl hodiny proležet, pak pomazánku mažeme na čerstvé pečivo a dozdobíme dle chuti bylinkami, cibulí nebo kouskem citronu.

  4. Pokud chceme, můžeme pomazánku ochutit cibulí, bylinkami a pár kapkami citronu, záleží na chuti každého.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!