Kuře na paprice se smetanou a těstovinami

Recepty, Omáčky

Suroviny

4 kuřecí stehenní čtvrtky
5 lžic rostlinného oleje
500 g těstovin (kolínka, vrtulky)
1 lžička sladké papriky
1-2 lžíce koření Podravka
1 cibule
sůl, pepř, magi
1 kelímek smetany na šlehání
6 kuliček nového koření
pažitka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí čtvrtky omyjeme, rozpůlíme na dvě části (vznikne osm kousků). Do většího hrnce dáme rozpálit olej a cibulku dozlatova osmahneme. Přidáme omyté, osolené kousky kuřete, opepříme a promícháme s cibulkou. Po chvilce zasypeme sladkou paprikou a pokapeme magi koreni. Vše promícháváme, a až bude maso dozlatova opečené, podlijeme ho vroucí vodou. Necháme dusit pod pokličkou min. 30 min. Občas promícháme (obracíme) a hlídáme dostatek vody.

  2. Když kuře změkne, vyjmeme všechny kousky na talíř a doděláme omáčku. Přilijeme opět vroucí vodu min. do půlky hrnce, přidáme sladkou papriku, Podravku a magi a vmícháme smetanu. Nakonec, za stálého míchání, aby se nedělaly hrudky, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou s vodou (závarek) a necháme chvíli ještě provařit. Do omáčky vložíme kousky kuřecího masa, aby se prohřály.

  3. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody, přidáme kousek másla, aby se neslepily a uvaříme podle návodu. Omáčku podáváme s těstovinami a vše lehce posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!