Polévka s řapíkatým celerem II.

Recepty, Polévky

Suroviny

40 dkg řapíkatého celeru
20 dkg pórku (jen bílou část)
20 dkg brambor
2 dkg cibule
1,5 l masového vývaru
1 vrchovatá lžíce másla
2 lžíce oleje
sůl
pepř
česnek
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Celer a pórek si nakrájíme na plátky a brambory na kostky.

  2. Na másle s olejem zpěníme cibuli nakrájenou na plátky, propasírovaný stroužek česneku a krátce orestujeme.

  3. Přidáme pórek a celer a potom vývar s brambory. Vaříme cca 20 minut.

  4. Nakonec vše rozmixujeme ponorným mixérem, osolíme, opepříme.

  5. Přidáme krutonky, tvrdý sýr a posypeme nakrájenou petrželkou. Můžeme přidat kopeček zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!