Kuře na houbách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuře
barevný pepř
sůl
drcený kmín
cca 4-5 hrstí mražených hub
menší cibulka
1/2 lžíce másla (použila jsem Flóru)
1/2 kelímku smetany na vaření
3 snítky saturejky

Postup přípravy receptu

  1. Kuře posypeme drceným kmínem, barevným pepřem, solí a dáme do trouby na 180°C spolu s mraženými houbami. Pečeme 60 minut a nezapomeneme podlévat.

  2. Omáčka: Na másle osmahneme cibulku, když je sklovitá posypeme kmínem a necháme zasmahnout. Hotové kuře vyndáme z pekáčku a veškerou omáčku a houby přidáme na cibulku s kmínem. Necháme trochu zredukovat šťávu a přidáme na jemno nasekanou saturejku.

  3. Když se omáčka zredukovala, tak po troškách přidáváme vlažnou smetanu a pomalu mícháme. Podle potřeby dosolíme a dopepříme (já jsem nemusela omáčku ani zahustit, protože stačila smetana).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!