Vepřová kotleta s klobásou a žampióny

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kotlety (nakrájené na plátky)
1 Ostravská klobása
1 velká cibule
1 stroužek česneku
4 velké žampióny
máslo
olej
grilovací koření (s bylinkami)
2 hovězí bujóny
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kotletu jemně naklepeme a po krajích nařízneme. Posypeme kořením a zprudka opečeme po obou stranách na pánvi s olejem. Maso vytáhneme a přendáme na plech s vyšším okrajem.

  2. Do výpeku z masa přidáme 1 lžíci másla, cibuli a žampióny. Smažíme zhruba 5 minut. Ke konci přidáme česnek nakrájený na kostičky. Necháme provonět a vše přendáme do plechu, a poklademe na maso.

  3. Přidáme klobásu nakrájenou na půlkolečka, po celé ploše plechu rozdrobíme oba bujóny a zalijeme 1 litrem horké vody. Pečeme v troubě 1 hodinu na 200°C.

  4. 15 minut před koncem pečení vmícháme 2 lžíce hladké mouky. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!