Krkovice ve špenátovo-žampionovém lůžku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 velké plátky krkovice
4 lžíce koření Vepřová pečeně
1 palice česneku
olej
1 balení mraženého listového špenátu
20 menších žampionů
sůl
1 lžička Solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici naklepeme a z obou stran okořeníme důkladně kořením Vepřová pečeně.

  2. Na rozpáleném oleji zprudka po obou stranách opečeme, aby se maso zatáhlo, přidáme na plátky nakrájený česnek a chvíli společně restujeme.

  3. Poté podlijeme trochou vařicí vody a přikryté pečeme na 200°C doměkka, průběžně přeléváme výpekem a podléváme.

  4. Upečené maso vyjmeme a uložíme do tepla, do výpeku dáme plátky žampionů a cca 5 min. na mírném ohni dusíme, pak přisypeme mražený špenát a dusíme za občasného promíchání dalších 10 min.

  5. Nakonec zaprášíme trochou Solamylu, krátce provaříme a dosolíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!