Kuře jako bažant

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře na čtvrtky (nebo stehna dle počtu strávníků)
sůl na posolení masa, dochucení
olej 2-3 lžíce
2 větší cibule nakrájet na drobno
nové koření 5 kuliček
celý pepř 5 kuliček
bobkový list 3 lístky
hladká mouka 2-3 lžíce

Postup přípravy receptu

  1. Kuře na čtvrtky (stehna) osolíme.

  2. Nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme koření, maso, podlijeme vodou a pečeme do změknutí masa.

  3. Maso vyndáme ze šťávy a tu vydusíme na tuk, který zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a chvilku provařím. Vzniklou omáčku scedíme přes sítko. K tomu máme rádi bramborové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!