Barevné a chutné bramborové smaženky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory uvařené (počet je libovolný)
2 vejce
5 polévkové lžíce hladké mouky
100 g anglické slaniny (klobása)
1 velká mrkev
2 stonky řapíkatého celeru nebo celeru
petrželka nebo pažitka
sůl
kečup nebo tatarka na ozdobu
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme si nejdříve nahrubo mrkev a řapíkatý celer (celer). Slaninu nebo klobásu pokrájíme na malé kousky.

  2. V misce si našleháme vejce, přidáme mouku, sůl, petrželku nebo pažitku, přimícháme pokrájenou slaninu a nastrouhaný řapíkatý celer/nebo jen celer/ a nahrubo nastrouhanou mrkev. Vše zamícháme a uděláme si hustší těstíčko. Pokud by těstíčko bylo hustší, přidáme vejce, pokud bude naopak zase těstíčko řidší, přidáme hladkou mouku.

  3. Uvařené brambory namáčíme v těstíčku a smažíme je pak do zlatova na pánvi rozpáleném oleji. Přebytečný olej odsajeme papírovou utěrkou.

  4. Ale také můžeme brambory v těstíčku dát zapéci do trouby na plech s pečicím papírem, potřeným olejem.

  5. Smažené brambory pak můžeme podávat jak teplé, tak studené s tatarskou omáčkou nebo s kečupem nebo se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!