Kuličky z mletého masa s paprikovou omáčkou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého masa
100 g nevařené rýže
sůl
čerstvě mletý pepř
červená kapie 3 ks
malý rajčatový protlak
60 ml smetany 12%
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
1 lžička mleté sladké papriky

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso si dáme do větší mísy, osolíme, opepříme, přidáme rýži a pořádně smícháme. Vytvoříme cca 20 menších kuliček.

  2. Papriky omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na větší kousky.

  3. Opečeme na nejvyšší stupeň na pánvi, zhruba 3 minuty dokud trošku nezhnědnou.

  4. Přidáme rajčatový protlak, chvilku osmahneme a poté zalijeme půllitrem studené vody a přivedeme k varu. Do vařící šťávy dáme masové kuličky a pod pokličkou dusíme cca 40 minut.

  5. Mezitím si připravíme jíšku. Olej dáme do kastrůlku společně s moukou a paprikou. Osmahneme na tmavší jíšku. Když je jíška hotová, zalijeme troškou studené vody a metličkou rozšleháme dohladka.

  6. Masové kuličky vyndáme po 40 minutách z kastrolu, papriky vyjmeme a přes sítko propasírujeme do šťávy. Slupky vyhodíme a zahustíme jíškou. Nalijeme smetanu, promícháme a chvilku povaříme.

  7. A můžeme vložit zpět do omáčky hotové kuličky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!