Sváteční bramborák

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Recept na braboráky nepřidávám - je jich tu několik a každý určitě má svůj oblíbený.
MEXICKÝ OHNIVÝ BRAMBORÁK:
200 g žampionů
1 větší pórek
1 červená kapie
2 PL olivového oleje
Pálivá chilli omáčka (množství podle chuti)
sůl
tymián
BRAMBORÁK SE SLANINOU A SÁZENÝM VEJCEM:
100 g anglické slaniny
4 vejce
sůl
pepř
NÁMOŘNICKÝ BRAMBORÁK:
4 plátky uzeného lososa
4 PL zakysané smetany
4 kl nepravého kaviáru
plátky citronu
sůl
pepř
kopr

Postup přípravy receptu

  1. MEXICKÉ BRAMBORÁKY: Zeleninu očistíme, žampiony nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a papriku na kostičky.

  2. Na pánev dáme olej a na něj papriku. Podusíme cca 5 minut. Pak přidáme žampiony s pórkem. Dusíme dokud se neodpaří šťáva kterou zelenina pustí. Pak přilijeme omáčku, podle chuti dosolíme a přidáme tymián. Necháme prohřát.

  3. SE SÁZENÝM VEJCEM A SLANINOU: Plátky slaniny opečeme do křupava na suché pánvi. Vyndáme a na výpeku usmažíme sázená vejce.

  4. NÁMOŘNICKÝ BRAMBORÁK: Na bramborák položíme plátek lososa. Nasekáme trochu kopru a vmícháme do zakysané smetany. Tu osolíme a opepříme. 1 polévková lžíce smetany dáme na lososa, přidáme kaviár, plátek citronu a snítku kopru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!