Omáčka z fazolových lusků bez mouky

Recepty, Omáčky

Suroviny

Fazolové lusky mražené cca 1/2 sáčku -jinak podle množství strávníků
2 středně velké brambory
mléko -cca 1,5 dcl
sůl
pepř
ocet
cukr nebo umělé sladidlo.

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky uvaříme v osolené vodě cca 5 minut. Pak scedíme, ale vývar si necháme.

  2. Ve vývaru z lusků uvaříme na kostičky nakrájené brambory doměkka. Množství vývaru zredukujeme podle toho, kolik omáčky budeme dělat. Přidáme mléko a promixujeme ponorným mixérem.

  3. Do hladké omáčky vložíme lusky a ještě provaříme. Dochutíme octem, pepřem, můžeme přidat cukr, nebo umělé sladidlo. Podáváme s bramborem a vajíčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!