Mléčné francouzské houstičky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

na omládek:
100 ml (g) vody
lžička medu (nebo sladěnky)
130 g hladké mouky
20 g droždí
Dále:
80 ml vody
1 vejce
100 g cukru
50 g másla a 50 g Hery
(nebo 100 g másla)
špetka soli
20 g sušeného mléka
330 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Z určených surovin umícháme omládek a necháme ho 45-60 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme asi hodinu kynout.

  2. Těsto promísíme a rozdělíme na 16-20 dílků, z každého uděláme hubenou bulku (houstičku), všechny svrchu žiletkou 2-3x nařízneme a necháme na plechu s pečícím papírem nebo fólií ještě téměř hodinu kynout.

  3. Potřeme je vodou a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C, pouze 12-16 minut (každá trouba peče jinak). Je potřeba při pečení hlídat.

  4. Houstičky by měly zůstat hodně světlounké, zároveň jsou i velice měkké, chladnutím se zpevní tak, že jdou normálně chytit do ruky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!