Krůtí v pikantní omáčce s kapary a hořčicí

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g krůtího masa nebo krůtích jater pokrájených na nudličky (viz poznámka)
200 ml smetany ke šlehání
3 lžičky kaparů
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 středně velká cibule nakrájená na drobno
čerstvě mletý pepř
sůl podle chuti
asi 4 lžíce másla
3 lžíce petrželové nati

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme, necháme lehce zezlátnout a přidáme cibulku. Když zesklovatí, přidáme maso/játra, která orestujeme - nemícháme.

  2. Po chvíli, když se maso zatáhne a začně světlat, je osolíme, opepříme a zamícháme. Asi za tři minutky přidáme hořčici a smetanu.

  3. Necháme krátce zredukovat, až omáčka trochu zhoustne, a pak přisypeme kapary. Po dvou minutách odstavíme a opatrně vmícháme jemně nasekanou petrželku.

  4. Podáváme s hranolky, americkými bramborami, ale nejlépe s domácími lokšemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!