Brambory, pečené v zeleninovém leču

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8 omytých brambor
sůl, pepř
5 - 6 PL zeleninového leča ve sladkokyselém nálevu
olivový olej
4 hnědé žampiony
petrželka, tymián

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninové lečo, petrželku, olivový olej, tymián, rozmixujeme, ochutíme solí a pepřem. Brambory dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka, naložíme do směsi s lečem, promícháme a necháme v chladu cca 30 minut.

  2. Takto naložené brambory vložíme do rozehřáté trouby na plech s pečícím papírem na program gril. Když brambory začnou zlátnout, gril vypneme, vmícháme plátky žampionů, promícháme a dál pečeme do úplného změknutí brambor na 170 stupňů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!