Krůtí sekaná s čedarem, mrkví a pikantní glazurou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g mletého krůtího masa
2 mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
hrst medvědího česneku nebo pažitky
100 g nastrouhaného čedaru
1 vejce
1 lžíce dijonské hořčice
sůl
pepř
olivový olej
Glazura:
3 lžíce kvalitního kečupu (nejlépe domácího)
1 lžíce medu
špetka chilli

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a mrkve najemno nastrouháme. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zeleninu asi pět minut smažíme, přitom stále mícháme. Pak zdroj tepla vypneme, přimícháme nadrobno nasekaný česnek, pánev odstavíme a vše necháme vychladnout.

  2. Maso dáme do mísy a přidáme všechny ostatní ingredience, nakonec přimícháme i vychladlou zeleninu. Dobře promíchanou směs dáme do olejem vymazané formy na chlebíček, povrch uhladíme a dáme péci při 180°C 30 minut.

  3. Smícháme kečup, med a špetku chilli. Po 30 minutách formu vyjmeme z trouby, povrch sekané potřeme připravenou směsí a formu ještě na 15 minut vrátíme do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!