Krůtí roláda plněná zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g plát krůtího masa
sůl
1 lžíce hořčice
Náplň:
1 lžíce másla
2 vejce
sůl
mletý černý pepř
1 hrnek mražené zeleninové směsi Mochovanka
kousek červené kapie
Na omáčku:
2 cm plátek másla
1 cibule
50 g mrkve
60 g celeru
1 lžíce plnotučné hořčice
1 bujón
1/4 červené kapie
1 lžíce hladké mouky
350-400 ml plnotučného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme náplň. Na lžíci másla uděláme řídká osolená a opepřená vejce. Do odstavených vmícháme mraženou zeleninu.

  2. Plát masa dobře naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Plát ze 2/3 potřeme náplní a na ní dáme proužky kapie. Stočíme do rolády a zpevníme nití.

  3. Celer a mrkev nastrouháme na hrubo. Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli osmažíme v tlakovém hrnci do sklovata.

  4. Přidáme nastrouhanou zeleninu, orestujeme jí, vložíme roládu a polijeme jí horkou vodou (asi 300 ml). Přidáme hořčici, nakrájenou kapii a bujón. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 30 minut do měkka.

  5. Měkkou roládu vyjmeme, odstraníme nit a později nakrájíme na plátky. Šťávu se zeleninou rozmixujeme ponorným mixérem a zahustíme moukou rozmíchanou ve studeném mléce. Dle chuti můžeme dosolit.

  6. Roládu nakrájíme na silnější plátky, dáme na talíř, doplníme knedlíky, omáčkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!