Krůtí prsa na mrkvi a bazalce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí prsa
sůl, pepř
máslo
mrkev
smetana/mléko
smetanový sýr typu Lučina
čerstvé lístky bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme a odložíme stranou. Mrkev nakrájíme na kolečka / půlkolečka. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mrkev a pár minut restujeme, než se nám mrkvička krásně rozvoní.

  2. Poté přidáme nakrájená krůtí prsa a orestujeme je ze všech stran. Podlijeme plnotučným mlékem nebo smetanou, přidáme pár lžic smetanového sýra dle počtu strávníků a dle své chuti. Až se všechen sýr rozpustí, ztlumíme plamen, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 30-40 minut.

  3. Na závěr dochutíme solí a pepřem, přidáme na jemno nasekané lístky čerstvé bazalky, a ještě 5 minut necháme zvolna probublávat, aby se všechny chutě prolnuly. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!