Krůtí perkelt se zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

350 g krůtího masa ze stehna bez kůže
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
vývar
1 lžička sladké papriky
kmín
2 jarní cibulky
sůl
zelenina na obložení talíře

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli na jemno, podlijeme malým množstvím vývaru, osolíme a okořeníme. Dusíme a v případě potřeby postupně přidáváme vývar.

  2. Když je maso téměř měkké, zahustíme moukou, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku i s natí.

  3. Vaříme ještě alespoň 10 minut, aby se propojily chutě a vyvařila se přebytečná tekutina. Perkelt by měl být hustší, s menším množstvím omáčky, než klasický guláš.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!