Nugát ze sušeného mléka

Recepty, Cukroví

Suroviny

250 gramů cukru moučky - může být i více
800 gramů másla
800 gramů sušeného mléka
5 polévkových lžic kakaa podle chuti a barvy
100 ml rumu i více, dle potřeby
Poleva:
250 ml tuku Iva
dvě 200 g čokolády na vaření.
.

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, máslo, sušené mléko, rum - vše smícháme a uděláme těsto. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné poloviny dáme kakao a vytvoříme hnědé těsto.

  2. Hnědé těsto rozetřeme na plech, na to bílé těsto, pak polevu a vše je hotovo. Necháme ztuhnout a krájíme na 2×2 cm malé kousky.

  3. Vrstvit je lepší když je těsto vláčné, řídké necháme ztuhnout, pak dáme další vrstvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!