Krůtí maso pod pokličkou z batátů

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

100 g krůtího masa
12 g lilku
2 jarní cibulky
30 g kukuřice
1 čajová lžička červené kari pasty
35 g kokosového mléka
25 ml kuřecího vývaru na podlití
200 g oloupaných batátů
1/2 čajové lžičky římského kmínu
10 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zahřejte na horní ohřívání na 250˚C anebo na grilování.

  2. Oloupané batáty nakrájejte na kousky, jako když vaříte brambory na přílohu a vložte je do vroucí osolené vody. Vařte doměkka.

  3. Bude to trvat asi 5 minut. Poté batáty sceďte a vývar si dejte stranou. Batáty rozšťouchejte šťouchadlem na brambory. Přidejte kousek másla a lehce zalijte vývarem.

  4. Mačkejte batáty a přilévejte vývar, dokud nebudou mít konzistenci takovou, aby se dali rozetřít na masovou směs.

  5. Maso nakrájejte na drobné kostičky velké 1-2 cm.

  6. Lilek nakrájejte také na drobné kostičky, cibulky na kousky dlouhé asi 2 cm.

  7. Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm nechte zatáhnout. Poté přidejte lilek a opékejte 3 minuty dozlatova. Během opékání občas promíchávejte směs vařečkou.

  8. Po 3 minutách přijdete cibulku, kukuřici a kari pastu. Promíchejte vařečkou. Lehce podlijte vývarem a nechte tekutinu vydusit.

  9. Zalijte kokosovým mlékem, nechte asi 1 minutu přejít varem a odstavte.

  10. Maso vložte do jednoporcové zapékací misky. Navrch rozetřete batátovou kaši a vše posypejte římským kmínem.

  11. Vložte do trouby a pečte dokřupava, dokud nezačnou kraje zlátnout a hnědnout. Bude to trvat asi 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!