Dort s mascarpone krémem

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
5 vajec
150 g krupicového cukru
150 g hladké mouky
Krém:
500 g mascarpone
800 ml smetany ke šlehání
4 sáčky ztužovače smetany
moučkový cukr
ovoce:
višně
čokoláda
griotka
máta na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.

  2. Dortovou formu buď vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou, anebo ji vyložte pečicím papírem.

  3. Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané husté pěny.

  4. Do vaječné pěny lehce vmíchejte prosátou mouku, kterou důkladně zapracujete stěrkou.

  5. Těsto nalijte do připravené dortové formy.

  6. Vložte do trouby a pečte, dokud korpus nezezlátne a po vpíchnutí špejle na ni nezůstane těsto.

  7. Korpus nechte ve formě vychladnout.

  8. Do jedné misky nalijte 400 ml smetany, přidejte 2 sáčky ztužovače a důkladně vyšlehejte.

  9. Do druhé misky vložte mascarpone, zbylou smetanu a další dva sáčky ztužovače a vyšlehejte do husté konzistence. K této směsi zlehka vmíchejte ušlehanou smetanu a moučkový cukr. S cukrem to nepřehánějte – korpus je přeci sladký.

  10. Vypeckujte třešně, nebo si připravte vámi zvolený druh ovoce.

  11. Korpus dvakrát prořízněte. Spodní korpus lehce pokapejte griotkou, pomažte krémem, posypejte ovocem a překryjte dalším dílem korpusu.

  12. Postup opět zopakujte.

  13. Celý dort pomažte krémem, dozdobte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!