Špaldové ravioli s hráškovou náplní

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

cca 200 g hladké špaldové mouky (použila jsem typ 630 z Lidlu, fungovat určitě bude i s klasickou bílou)
2 vejce (vel. M)
200 g mraženého hrášku
4 lžíce smetany ke šlehání
2 lžíce sezamových semínek (od cca 2 let, můžete vynechat)
2 stroužky česneku (nebo jinak dle chuti)
sůl
pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Z rozšlehaných vajec a mouky vytvořte pevné gumové těsto, které nechte půl hodinky odpočinout na lince. Množství mouky berte spíše orientačně, záleží na jejím typu i velikosti vajec, proto se nebojte klidně přidat více mouky nebo pár kapek vody.

  2. Těsto vyválejte na co nejtenčí plát (můžete si pomoci i roztahováním rukama), podélně těsto rozpulte a na jednu z polovin navrstvěte hráškové pyré. Potřete zlehka po okrajích vodou nebo vejcem a přiklopte druhou polovinou těsta. Vykrájejte tvary. Postup vykrajování si můžete prohlédnout na fotografii v galerii. Vařte je v osolené vroucí vodě cca 4 minuty.

  3. Hrášková náplň: mražený hrášek nechte povolit a nebo přelijte vroucí vodou, nechte chvíli prohřát a poté slijte. Přidejte 4 lžíce smetany ke šlehání, česnek, sůl, pepř a rozmixujte na hladkou kaši. Poté vmíchejte sezamová semínka a můžete plnit do těstovin.

  4. K této hráškové verzi můžete dospělým přidat ještě trošku slaniny, přelít rozpuštěným máslem či výpekem a zastrouhnout parmezánem nebo jiným oblíbeným sýrem. Do tohoto těsta můžete samozřejmě použít libovolnou náplň, ať už sladkou či slanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!