Aztécké těstovinové rizoto

Recepty, Těstoviny

Suroviny

300 g mletého vepřového masa
1 cibule
1 pórek
1/4 květáku
2 mrkve
sůl
sádlo
1 PL koření Aztécký poklad
tarhoňa (těstovina)
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso a pěkně osmažíme, aby se maso zatáhlo a oddělilo od sebe.

  2. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na drobno nasekaný květák a na kostičky nakrájenou mrkev.

  3. Všechno dohromady chvilku opékáme, zasypeme kořením Aztécký poklad a do červena osmažíme.

  4. Dáme stranou a ve druhé pánvi si na kapce oleje osmažíme tarhoňu dorůžova.

  5. Smícháme s masovou směsí, zalijeme takovým množstvím vody, které odpovídá 1.5 násobku množství tarhoni a na mírném ohni asi 8-10 min dusíme.

  6. Pak vypneme a necháme pod pokličkou dojít. Dochutíme podle zvyklostí a podáváme s čerstvou zeleninou a kdo má rád, posypané sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!