Aztécké těstovinové rizoto
Recepty, TěstovinySuroviny
- 300 g mletého vepřového masa
- 1 cibule
- 1 pórek
- 1/4 květáku
- 2 mrkve
- sůl
- sádlo
- 1 PL koření Aztécký poklad
- tarhoňa (těstovina)
- voda
Postup Aztécké těstovinové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso a pěkně osmažíme, aby se maso zatáhlo a oddělilo od sebe.
Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na drobno nasekaný květák a na kostičky nakrájenou mrkev.
Všechno dohromady chvilku opékáme, zasypeme kořením Aztécký poklad a do červena osmažíme.
Dáme stranou a ve druhé pánvi si na kapce oleje osmažíme tarhoňu dorůžova.
Smícháme s masovou směsí, zalijeme takovým množstvím vody, které odpovídá 1.5 násobku množství tarhoni a na mírném ohni asi 8-10 min dusíme.
Pak vypneme a necháme pod pokličkou dojít. Dochutíme podle zvyklostí a podáváme s čerstvou zeleninou a kdo má rád, posypané sýrem.