Krutí maso na česneku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

asi 1 kg krůtího masa (nejlépe vykostěné stehno)
8 stroužků česneku
1 cibule
1 lžíce červené sladké papriky
sůl
pepř
1/2 lžičky kmín drcený
máslo
1 lžička Vegety
2 lžíce oleje nebo sádla

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné stehno upravíme na menší kousky (porce).

  2. Na oleji nebo rozpuštěné lžíci sádla orestujeme cibuli a plátky česneku ze 4 stroužků. Ostatní česnek utřeme se solí.

  3. Maso ochutíme kořením, potřeme zbylým česnekem a dáme do kastrolu zprudka ze všech stran opéci. Zalijeme vodou podle množství masa a pod pokličkou dusíme až je maso měkké. Kontrolujeme množství vody, případně podléváme, aby se voda úplně nevyvařila.

  4. Šťávu před podáváním ochutnáme a můžeme ji dochutit Vegetou, pár kapkami koření Maggi a podobně. Podává se špenátem a jarním houskových knedlíkem, do jehož těsta přidávám větší množství petrželky a pažitky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!