Pečená jehněčí krkovice

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg jehněčí krkovice
1 lžička čerstvé rozdrcené bazalky
1 menší stroužek česneku
sůl
pepř
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Bazalku narežeme nadrobno a rozdrvíme, najlepšie v mažiari. Zmiešame s olejom, soľou, prelisovaným cesnakom a korením na pastu a potrieme ňou mäso.

  2. Necháme 24 hodin v chlade postáť.

  3. Potom chrbát dáme na pekáč, podlejeme vodou a zakryté pečieme domäkka. Počas pečenia ak treba, podlievame.

  4. Pred dopečením odkryjeme, aby sa povrch mäsa upiekol dozlata. Podávame s mätovou omáčkou: http://www.toprecepty.cz/recept/43428-matova-omacka/


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!