Lilkový snack s jogurtovým dipem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

(všeho podle počtu strávníků, na 1 osobu počítejte 1/2 - 1 lilek)
lilek
parmazán
vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
+olej na smažení
Na jogurtový dip:
hustý bílý jogurt
česnek (stroužek na 1 malý jogurt)
máta
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vše je velmi jednoduché. Lilek oloupejte, nakrájejte na kostky cca 1,5 x 1,5cm, osolte a nechte v cedníku asi hodinu vykapat. Pak lilek osušte papírovou utěrkou. Mezitím připravíme dip. Do jogurtu vmícháme najemno posekané lístky máty, rozdrcený česnek a podle chuti osolíme. Vložíme odstát do lednice. Připravte si klasicky suroviny na trojobal, jen s rozdílem, že do strouhanky přidáte na velmi jemno nastrouhaný parmazán. Rozšlehané vajíčko ještě trošku osolte a můžete malinko naředit vodou. A pak už klasicky obalujeme, mouka, vejce strouhanka s parmazánem. Smažíme v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje tak, aby kostky plavaly a smažily se rovnoměrně ze všech stran. Vyndáme krásně zlatavé kostičky na papírové utěrky a necháme přebytečný olej odsát. Podáváme s vychlazeným dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!