Lilkový snack s jogurtovým dipem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- (všeho podle počtu strávníků, na 1 osobu počítejte 1/2 - 1 lilek)
- lilek
- parmazán
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- +olej na smažení
- Na jogurtový dip:
- hustý bílý jogurt
- česnek (stroužek na 1 malý jogurt)
- máta
- sůl
Postup Lilkový snack s jogurtovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Vše je velmi jednoduché. Lilek oloupejte, nakrájejte na kostky cca 1,5 x 1,5cm, osolte a nechte v cedníku asi hodinu vykapat. Pak lilek osušte papírovou utěrkou. Mezitím připravíme dip. Do jogurtu vmícháme najemno posekané lístky máty, rozdrcený česnek a podle chuti osolíme. Vložíme odstát do lednice. Připravte si klasicky suroviny na trojobal, jen s rozdílem, že do strouhanky přidáte na velmi jemno nastrouhaný parmazán. Rozšlehané vajíčko ještě trošku osolte a můžete malinko naředit vodou. A pak už klasicky obalujeme, mouka, vejce strouhanka s parmazánem. Smažíme v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje tak, aby kostky plavaly a smažily se rovnoměrně ze všech stran. Vyndáme krásně zlatavé kostičky na papírové utěrky a necháme přebytečný olej odsát. Podáváme s vychlazeným dipem.