Krůtí kousky s dvojím celerem a kadeřavou kapustou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

0,5 kg krůtích prsou
1/2 bulvy celeru
1/2 svazku řapíkatého celeru
2 hrsti kadeřavé kapusty
1 větší cibule
sůl
mletý kmín
sušený česnek
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. Bulvový celer okrájíme a nakrájíme na kousky, řapíkatý celer a cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Kadeřavou kapustu nakrájíme na kousky.

  2. V pánvičce rozehřejeme olivový olej a dáme na něj maso. Osolíme a okmínujeme, promícháme a ze všech stran prudce orestujeme. Přidáme oba celery a cibuli, podlijeme vodou a dusíme doměkka masa i celerů.

  3. Když je maso i celery měkké, přidáme kadeřavou kapustu, sušený česnek a necháme podusit, než kapusta změkne. Podle potřeby můžeme ještě dochutit solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!