Eintopf z kadeřávku
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g kadeřávku
- 300 g kuřecích prsíček
- 2 klobásy
- 5 brambor
- 4 jarní cibulky
- 1 pórek
- 100 g uzené slaniny
- 5 stroužků česneku
- 1 lžička mleté papriky
- majoránka
- pepř
- sůl
Postup Eintopf z kadeřávku
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Pridáme nakrájané biele časti cibuliek a bielu časť pórku, plátky cesnaku a orestujeme.
Vložíme na malé kocky nakrájané mäso, zasypeme mletou paprikou, osolíme, okoreníme a opäť premiešame. Zalejeme vodou len tak, aby se zakryli suroviny a varíme 10 minút.
Potom pridáme kocky zemiakov a na rezance nakrájaný kel a pomaly na slabom ohni varíme domäkka. Zemiaky by mali byť jemne viac uvarené.
Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a zelenú časť pórku, majoránku a necháme ešte 5 minút prevrieť.
Podávame s chlebom.