Eintopf z kadeřávku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g kadeřávku
300 g kuřecích prsíček
2 klobásy
5 brambor
4 jarní cibulky
1 pórek
100 g uzené slaniny
5 stroužků česneku
1 lžička mleté papriky
majoránka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Pridáme nakrájané biele časti cibuliek a bielu časť pórku, plátky cesnaku a orestujeme.

  2. Vložíme na malé kocky nakrájané mäso, zasypeme mletou paprikou, osolíme, okoreníme a opäť premiešame. Zalejeme vodou len tak, aby se zakryli suroviny a varíme 10 minút.

  3. Potom pridáme kocky zemiakov a na rezance nakrájaný kel a pomaly na slabom ohni varíme domäkka. Zemiaky by mali byť jemne viac uvarené.

  4. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a zelenú časť pórku, majoránku a necháme ešte 5 minút prevrieť.

  5. Podávame s chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!