Krůtí játra v medové šťávě

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g krůtích jater
1 lžíce oleje
1 tenký plátek másla
1 menší cibule
3 lžíce Medové omáčky složení omáčky je na přiložené fotografii
1 lžička sušeného drceného česneku
1 lžička chilli
1/2 kostky kuřecího bujónu
100 ml vody
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme od blanek, opláchneme, osušíme a překrojíme na menší části.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme v hrnci na rozehřátém tuku zesklovatět. Přidáme játra a prudce orestujeme.

  3. Až se játra zatáhnou a pustí trochu tekutiny, přidáme omáčku do které jsme přimíchali česnek a chilli.

  4. Podlijeme vodou, rozdrobíme bujón a slabým varem pod poklicí dusíme 15 minut. Na závěr podle chuti přisolíme. Jako příloha se hodí opečené brambory, nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!