Kapr na pivu s cibulí a anglickou slaninou

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kapr nakrájený na porce
sůl
pepř
drcený kmín
sladká paprika
100 g anglické slaniny
1-2 cibule
2-3 stroužky česneku
asi 200 ml světlého piva
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra osolíme, štědře posypeme drceným kmínem, pepřem a paprikou a naskládáme ho do máslem vymazaného pekáčku kůží dolů.

  2. Slaninu nakrájíme na kousky, česnek na plátky a cibuli na půlkolečka. Vše nasypeme na rybu a navrch položíme kousíčky másla. Nakonec podlijeme pivem a dáme péci do trouby. Pečeme při 200°C, až je směs na kaprovi zlatavá a pivo se skoro vypeče. Nejlepší příloha je čerstvý chléb a sklenice piva


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!