Lilkovo-mrkvové kari s cizrnou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 velký lilek
- 2-3 větší mrkve
- 1 cibule
- 1 plechovka sterilované cizrny
- 1 šálek zeleninového vývaru
- 150 ml kokosového mléka
- sůl
- 1 lžíce červené kari pasty
- 1 lžička římského kmínu
- čerstvé lístky koriandru
- olej
Postup Lilkovo-mrkvové kari s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kostičky, lilek a očištěnou mrkev nakrájíme na přibližně stejné kousky.
Římský kmín v hmoždíři trochu podrtíme. V pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme olej, vhodíme podrcený kmín a chvilku počkáme, až se rozvoní. Pak do pánve přihodíme všechnu připravenou zeleninu a necháme asi 3 minuty restovat. Zeleninu zalijeme šálkem zeleninového vývaru a necháme asi 5 minut podusit. Pak přidáme scezenou cizrnu a vmícháme kari pastu.
Počkáme, až se vše opět začne vařit a zalijeme kokosovým mlékem. Ještě malou chvilku povaříme, dochutíme solí a vmícháme nasekané lístky koriandru a ihned vypneme. Podáváme s rýží.