Lilkovo-mrkvové kari s cizrnou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 velký lilek
2-3 větší mrkve
1 cibule
1 plechovka sterilované cizrny
1 šálek zeleninového vývaru
150 ml kokosového mléka
sůl
1 lžíce červené kari pasty
1 lžička římského kmínu
čerstvé lístky koriandru
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, lilek a očištěnou mrkev nakrájíme na přibližně stejné kousky.

  2. Římský kmín v hmoždíři trochu podrtíme. V pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme olej, vhodíme podrcený kmín a chvilku počkáme, až se rozvoní. Pak do pánve přihodíme všechnu připravenou zeleninu a necháme asi 3 minuty restovat. Zeleninu zalijeme šálkem zeleninového vývaru a necháme asi 5 minut podusit. Pak přidáme scezenou cizrnu a vmícháme kari pastu.

  3. Počkáme, až se vše opět začne vařit a zalijeme kokosovým mlékem. Ještě malou chvilku povaříme, dochutíme solí a vmícháme nasekané lístky koriandru a ihned vypneme. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!