Krůtí biskupy s okurkovo smetanovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 ks chlazených krůtích biskupů
1/4 másla
1 kostka zlatého slepičího bujonu
200 g zakysané smetany
200 g bílého jogurtu - Activia bifidus essensis
4 sterilované okurky - Corničonky pikantní
hotová jíška na zahuštění
voda
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Chlazené krůtí biskupy řádně očistíme. Této operaci je třeba věnovat patřičnou pozornost, takže nám zabere dosti času. (já jsem pouzdra brků vytahoval pinzetou, a pokud to nešlo, tak jsem si pomáhal rozříznutím nožem). Pokud tak neučiníme, mohli bychom celé jídlo znehodnotit.

  2. Umyté a řádně očištěné biskupy rozkrojíme na dvě poloviny (pomůžeme si pevným nožem a paličkou na maso). Do tlakového hrnce dáme minimální - nutné množství vody, čtvrtku másla a slepičí bujón. V uzavřeném tlakovém hrnci dusíme jednu hodinu. Pak maso vyndáme z hrnce a odložíme stranou.

  3. Do tuku se zbytkem vody vmícháme postupně zakyslou smetanu a jogurt, zahustíme hotovou jíškou a podle potřeby doplníme vodu (k poměrně velkému množství tuku je potřeba přidat přiměřeně vody, aby se tuk spojil). Podle potřeby dosolíme, trochu opepříme a nakonec vmícháme nadrobno nastrouhané Corničonky.

  4. Hotovou omáčku můžeme našlehat ponorným mixem. Biskupy, které jsme odložili do hrnce, teď přelijeme hotovou omáčkou a necháme natáhnout a smíchat všechny chutě. Jako příloha by se mohly hodit vařené brambory, nebo houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!