Křupavé koprové okurky

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g salátových okurek
2 lžíce jemně nasekaného kopru
3 utřené stroužky česneku
lžička hořčičného semínka
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce octu
2-3 lžičky cukru
lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Okurky omyjeme a i se slupkou nakrájíme podélně. Měkký střed vyřízneme a odstraníme. Okurku nakrájíme na klínky, lehce osolíme a necháme chvíli odležet.

  2. Do uzavíratelné sklenice dáme olej, ocet, cukr, česnek, sůl a semínka. Sklenici uzavřeme a vše důkladně protřepeme. Okurky posypeme koprem a zalijeme nálevem. Promícháme a dáme na 20-30 minut do lednice.

  3. Okurky jsou krásně křupavé, podáváme je jako přílohu k masu nebo jako chuťovku na osvěžení. Poměr octu, cukru a soli upravte podle svých chutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!