Mandlový koláč s malinami a amarretkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

170 g másla
150 g třtinového hnědého cukru
3 vejce
140 g hladké mouky
1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
100 g neoloupaných mletých mandlí
6 lžic likéru amaretto
100 g mandlových sušenek amarettek
150 - 200 g malin

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, pak postupně zašleháme vejce a mouku. Do vyšlehané hmoty vmícháme nastrouhané mandle, polovinu amaretta, zbytek si odložíme a mouku smíchanou s kypřícím práškem.

  2. Do formy o průměru 20 cm, kterou jsme vyložili pečícím papírem nandáme polovinu těsta, na těsto rozdělíme polovinu malin a nadrobíme polovinu mandlových amarettek.

  3. Pak opatrně rozetřeme zbytek těsta, na něj dáme zbytek malin a nadrobíme druhou polovinu sušenek. Sušenky pokapeme odloženým amarettem.

  4. Koláč pečeme při 180 °C asi 50 - 55 minut.

  5. Před podáváním necháme dobře vychladit. Koláč je pěkně vláčný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!